Taiji

KUNNON TAIJI       

Taiji on vanha kiinalainen taistelutaito, joka on nykyään eniten tunnettu terveyttä edistävänä liikuntamuotona. Taiji sopii rauhallisen rytminsä ja hitaiden liikkeidensä ansiosta kaikenikäisille ja –kuntoisille. Taijilla on todettu olevan monia terveysvaikutuksia, sen harjoittaminen auttaa rentouttamaan ja keskittämään sekä mieltä että kehoa. Taiji kohentaa lihaskuntoa ja parantaa tasapainoa. (tutkimuksia terveysvaikutuksista mm: www.health.harward-the health benefits of tai chi, www.medicinet.com, www.mayoclinic.org)              

Katajanokan Kunnon tunneilla harjoitellaan perinteistä Yang-tyyliä, jonka kehittäjänä tunnetaan Mestari Yang Chengfu 1900-luvun alkupuolelta. Tässä tyylisuunnassa korostetaan taijin terveydellisiä vaikutuksia. Kunnon taijiopetus noudattaa Yang-tyyliä edustavan Tung-suvun taijiperinnettä. Opettajamme Anu Pylkkänen on ollut vuodesta 1990 alkaen Mestari Tung Kai Yingin oppilaana. Mestari Tungin isoisä Tung Ying Chieh oli ollut Mestari Yangin läheinen oppilas ja siten Yang tyylin opetusperinne on siirtynyt suoraan Tung suvussa tähän päivään saakka.                 

Kunnon taijitunneilla harjoitellaan Yang-tyylin liikesarjoja sekä jatkoryhmissä myös taijimiekkasarjaa. Harjoituksissa pyritään keskittymään Mestari Tungin ohjeeseen: Taiji on todella mielen harjoitus”. Rauhallinen keskittyminen, kehon ja mielen tasapaino ja iloinen kepeä mieli ovat harjoitusohjeemme.                

OPETTAJAMME       

Anu Pylkkänen on harjoittanut tajita vuodesta 1989 alkaen ja opettanut vuodesta 1994 alkaen. Hän on vuosien varrella osallistunut säännöllisesti lukuisille Tung- tyylisuunnan taijikursseille ja leireille sekä Suomessa että ulkomailla. Anun opetus edustaa Tung suvun opetusperinnettä. Anu on ollut aikoinaan mukana perustamassa Helsinkiläistä Tai Chi Chuan ry:tä  ja on edelleen seuran jäsen ja osallistuu myös heidän kursseilleen.                

Katajanokan Kunnon saatua Kunnossa Kaiken ikää rahoitusta Anu kouluttautui ohjaajaksi sekä ESLUN yleisessä liikuttajakoulutuksessa että murtomaahiihdon vertaisohjaajaksi.