Pilates

Kunnon pilateskursseja on kaksi samansisältöistä kurssia. Nämä molemmat järjestetään lauantaisin. I-ryhmä on klo 9:00 - 10:30 ja II-ryhmä klo 10:30 - 12:00.

Pilates -tekniikka on saksalaisen Joseph Pilatesin (1880-1967) kehittämä kehonhuoltomenetelmä, joka kehittää yksinkertaisten mutta tarkasti suoritettujen liikeiden ja liikesarjojen avulla kehon ryhtiä, liikkuvuutta ja lihastasapainoa.

 

Pilateksen sairaalloinen lapsuus innosti hänet varhain omistamaan elämänsä terveytensä ja fyysisen hyvinvointinsa parantamiselle. Pilates harrasti mm. voimistelua ja joogaa, joiden vaikutus tekniikkaan onkin selvästi havaittavissa.

Pilates -harjoituksissa kehitetään mielen kykyä kontrolloida lihaksia. Tähän liittyy keskeisesti harjoituksissa käytettävä hengitystekniikka. Huomio keskittyy kehon asentoa ylläpitäviin lihaksiin, jotka vaikuttavat kehon tasapainoon ja tukevat selkärankaa. Harjoitusten myötä selkärangan ja siten koko kehon linjaus ja asento paranevat, keskikehon syvät lihakset ja vatsaonteloa ympäröivät lihakset vahvistuvat ja keho notkistuu.

 

Pilatestunti rentouttaa ja vireyttää kehoa ja mieltä. Laji sopii kenelle tahansa, joka haluaa edistää terveyttään. Monet ammatikseen liikkuvat harjoittavat pilatesta, mutta se on myös mainio tapa aloittaa liikuntaharrastus. Näiden harjoitusten avulla  voi helpommin palautua hyvään kuntoon esimerkiksi loukkaantumisen jälkeen. Myös monet pienten vauvojen äidit tuntevat lajin omakseen.

Johanna Ahlroos

Johanna Ahlroos on tanssitaiteilija, pilatesohjaaja ja kahden aktiivisen poikalapsen äiti. Johanna on käynyt pitkän pilates ohjaaja koulutuksen (Somatic Pilates) ja toiminut ohjaajana Kunnon tunneilla jo vuosien ajan. Johanna käyttää tunneilla mielellään apuvälineinä pilatespalloa ja kuminauhaa sekä SPS (Spiraalistabilaatio) vastuskuminauhaa. Hän käyttää ohjauksessaan myös monipuolisesti tanssitaiteessa omaksumia metodeja ja mielikuvia.Pilateksessä häntä motivoi sen yksinkertainen, mutta tehokas tapa syventää kehotuntemusta ja tuoda välitöntä helpotusta ja apua moniin tuki- ja liikuntaelin vaivoihin ja vammoihin. "Pilateksen monikerroksisuus on hienoa. Aina löytyy uusia tasoja oppimisessa, eikä Pilateksessa voi koskaan olla valmis! Pilates pitää kehon ja mielen joustavana ja hallittuna"

Satu Rekola on valmistunut tanssitaiteenmaisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2003. Siitä lähtien hän toiminut tanssijana Suomessa ja ulkomailla. Ammatin ohessa hän on lisäkouluttautunut tanssitaiteenpedagogiksi (TeM), pilatesohjaajaksi (Somatic Studio) ja spiraalistabilaatio-ohjaajaksi (Somatic Studio ja Askel Education). "Tanssissa ja liikunnassa minua kiehtoo kokonaisvaltaisuus, joka keskittää kehomielen läsnäolevaan hetkeen. Toivon, että tunneillani on vapaa ja iloinen tunnelma, jotta jokainen voi työskennellä rennosti omista lähtökohdistaan käsin."