Ohjaajat ja vetäjät

Lajien ohjaajat ja ryhmävetäjät

Kaikkia kursseja vetävät ammattitaitoiset ohjaajat. Osaa lajeista vetää Katajanokan Kunnon oma väki.

 

Jonna Eiskonen on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta vuonna 2002. Jonna on toiminut myös opettajana vuodesta 1999 lähtien (mm. nykytanssi, jazz, steppi ja kehonhuolto). Tanssijantyön rinnalla kiinnostus oman kehon huoltoon ja hyvinvointiin on vuosien varrella lisääntynyt entisestään.

Jonna käy itse säännöllisesti kursseilla päivittämässä omaa tietouttaan ja taitojaan niin pilateksen, joogan kuin muidenkin kehotekniikoiden (mm. feldenkreis, Klein-tekniikka, chi-kung, yamuna body rolling) parissa. Pilates ohjaajana Jonna käyttää hyödykseen omaa kokemustaan eri tekniikoita yhdistellen. Pääpaino opetuksessa on keskivartalon syvien lihasten aktivoimisessa ja rennon sekä ryhdikkään olemuksen säilyttämisessä.

 

 

Lia Strandberg

8/2012 Crosstraining-valmentaja ja Kahvakuula-ohjaaja

5/2012 Personal Trainer, Trainer4You

10/2001 Kuntosalivalmentaja, Trainer4You

9/2011 Hyvinvointivalmentaja, Trainer4You

8/2011 Kahvakuula-ohjaaja, Trainer4You

1/2010 Zumba-ohjaaja, Zumba Fitness

5/2006 Liikunnanohjaajan perustutkinto

 

Omalla ajalla harjoitteluni koostuu pääasiassa crossfit tyylisestä harjoittelusta, mitä maustan silloin tällöin mm uinnilla, jalkapallolla tai joogalla. Tärkeimmäksi koen, että treeneissä on hauskaa ja meininki on kohdallaan. Pieni sisäinen kilpailijani pysyy tyytyväisenä, kun huomaan kehittyväni ja oppivani uusia asioita.

Minulla on vuosien kokemus yksilö- ja ryhmäliikunnan puolelta. Haluan tarjota jokaiselle asiakkaalle iloisen ja tehokkaan liikuntakokemuksen. Pyrin jokaisella tunnilla haastamaan asiakasta ja luomaan hänelle onnistumisen tunnetta, asiakkaan kuntotasosta riippumatta. Minulla on vuosien kokemus yksilöliikunnan puolelta ja osaan soveltaa harjoituksen jokaiselle sopivaksi. Tarjoan asiakkaan tavoitteita tukevan, tehokkaan treenikokonaisuuden, jonka yksi kulmakivistä on opettaa asiakasta oikeisiin ja turvallisiin suorittamistekniikoihin, tehosta tinkimättä. Olen vaativa mutta kannustava ohjaaja.
 

 

Anu Pylkkänen on harjoittanut taijita vuodesta 1989 alkaen ja opettanut vuodesta 1994 alkaen. Hän on vuosien varrella osallistunut säännöllisesti lukuisille Tung- tyylisuunnan taijikursseille ja leireille sekä Suomessa että ulkomailla. Anun opetus edustaa Tung suvun opetusperinnettä. Anu on ollut aikoinaan mukana perustamassa Helsinkiläistä Tai Chi Chuan ry:tä  ja on edelleen seuran jäsen ja osallistuu myös heidän kursseilleen.                

Katajanokan Kunnon saatua Kunnossa Kaiken ikää rahoitusta Anu kouluttautui ohjaajaksi sekä ESLUN yleisessä liikuttajakoulutuksessa että murtomaahiihdon vertaisohjaajaksi.

Kati Rosendahl 

Kiinnostus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin on jatkuva oppimisprosessi ja kouluttaudun koko ajan lisää ymmärtääkseni yhä enemmän siitä, miten ihmisen hyvinvointi rakentuu ja rakennetaan. Muun muassa Suggesto-terapeutin, Shiatsu hierontaterapeutin, Hypnoosiohjaajan, Shindo-rentoutusojaajan sekä muut luontaishoitojen koulutukset ovat antaneet minulle tärkeää tietoa ja taitoa ihmisen hyvinvoinnista ja sen rakentamisesta.

Toisena työnäni teen liikuntaohjausten lisäksi luontaishoitoja omassa hoitotilassani.

Pitkä tanssi ja voimistelutausta antoi hyvän pohjan kehonkäytöstä ja liikkeestä.

Ohjauksia erilaisten liikuntatuntien parissa yrityksissä, seuroissa ja tanssikouluissa useita vuosia.

Kiinnostus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kasvoi matkan varrella ja kouluttautuminen eri kehoterapioiden, hoitojen ja metetelmien parissa lisääntyi.

Mm. Rentoutusohjaaja, Suggestoterapeutti, Ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja luontaishoitaja koulutus ovat olleet tärkeitä etappeja tukien tietoa ja taitoa ymmärtää ihmistä ja sen toimintapoja.

Oli kyse sitten liikunta tai rentoutustunnista aina mukana on mieli ja tunteet.  Koen tärkeäksi ymmärtää näiden yhteyttä.

Eri ryhmiä ohjatessa haluan antaa iloa, voimaa ja jaksamista ihmisille, oli kyse sitten liikunnallisista kuin myös kehonhuollollisista ja valmennuksellisista tunneista. Pidän tärkeänä tunneillani sitä, että ei tarvitse suorittaa tai olla "hyvä". Kukin tekee omalla tyylillään, ja se on oikein. Liikkumisen pitää olla ehdottomasti hauskaa! Musiikkiin panostan myös paljon, se tukee liikkeitä ja antaa osaltaan tärkeän tunnereaktion.

Uskon,että jokaisella on itsessään voima pitää huolta omasta onnestaan, ja tehdä jotain sen eteen. Koetan auttaa pitämään yllä tätä kipinää ja innostaa ihmisiä. Hyvinvointi ja positiivinen asenne ovat perusasioita joiden voiman haluan kaikille jakaa. Katajanokan kunnossa on aina ollut mahtava yhteishenki ja ihania ihmisiä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan tunneille!

 

Jooga-ohjaaja Lotta Kupiainen

KOULU JA OPISKELU:
2000-7 Taideteollinen korkeakoulu (Helsinki), Elokuva, tv- ja lavastustaiteen osasto, taiteen maisteri, opintolinja: elokuvaohjaus
1996-9 Taideteollinen korkeakoulu (Helsinki),  Elokuvataiteen osasto, taiteen kandidaatti

1995-6 Helsingin yliopisto: opintoja filosofiassa, estetiikassa ja psykologiassa

1995     Sibelius-lukio, Helsinki, ylioppilas

Helsingin astanga joogakoulun alkeiskurssi elokuu 1999

- Helsingin astanga joogakoulun alkeisjatkokurssi huhtikuu 2000

- Helsingin astanga joogakoulun jatkokurssi kesäkuu 2000

Jatkuvaa monipuolista jooga-kouluttautumista vuodesta 1999 alkaen.

Katajanokan Kunnolla Joogatunteja vuodesta 2009 lähtien

KIELET:  suomi äidinkieli, englanti erinomainen, saksa välttävä,ruotsi hyvä,ranska välttävä, portugali välttävä

 

 

 

Johanna Ahlroos, pilatesohjaaja

 

Johanna Ahlroos on tanssitaiteilija, pilatesohjaaja ja kahden aktiivisen poikalapsen äiti. Johanna on käynyt pitkän pilates ohjaaja koulutuksen (Somatic Pilates) ja toiminut ohjaajana Kunnon tunneilla jo vuosien ajan. Johanna käyttää tunneilla mielellään apuvälineinä pilatespalloa ja kuminauhaa sekä SPS (Spiraalistabilaatio) vastuskuminauhaa. Hän käyttää ohjauksessaan myös monipuolisesti tanssitaiteessa omaksumia metodeja ja mielikuvia.Pilateksessä häntä motivoi sen yksinkertainen, mutta tehokas tapa syventää kehotuntemusta ja tuoda välitöntä helpotusta ja apua moniin tuki- ja liikuntaelin vaivoihin ja vammoihin. "Pilateksen monikerroksisuus on hienoa. Aina löytyy uusia tasoja oppimisessa, eikä Pilateksessa voi koskaan olla valmis! Pilates pitää kehon ja mielen joustavana ja hallittuna"

 

Satu Rekola

on valmistunut tanssitaiteenmaisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2003. Siitä lähtien hän toiminut tanssijana Suomessa ja ulkomailla. Ammatin ohessa hän on lisäkouluttautunut tanssitaiteenpedagogiksi (TeM), pilatesohjaajaksi (Somatic Studio) ja spiraalistabilaatio-ohjaajaksi (Somatic Studio ja Askel Education). "Tanssissa ja liikunnassa minua kiehtoo kokonaisvaltaisuus, joka keskittää kehomielen läsnäolevaan hetkeen. Toivon, että tunneillani on vapaa ja iloinen tunnelma, jotta jokainen voi työskennellä rennosti omista lähtökohdistaan käsin."

Nimeni on Roosa Adler, olen Kisakallion Urheiluopistosta valmistunut liikuntaneuvoja ja Suomen urheiluopistojen sertifioima personal trainer. Voimaharjoittelu, kotitreenaus, erilainen liikkuvuusharjoittelu ja kestävyysharjoittelu ovat minulle tuttuja.

HIIT - Kovatehoinen intervalliharjoittelu (Uutuus) (engl. High-intensity interval training)
HIIT-harjoittelussa vuorottelevat lyhyt korkean intensiteetin harjoitus, jonka jälkeen suoritetaan lyhyt matalamman intensiteetin harjoitus/palautusjakso. HIIT on liikunnallisen intervalliharjoittelun muoto, jossa harjoitetaan sydäntä ja verisuonistoa.
 

Nelli Laustio Olen Nelli, 29-vuotias liikunnanohjaaja.Olen työskennellyt personal trainerina, valmentajana sekä ryhmäliikunnanohjaajana. Oma liikuntataustani on mennyt voimistelun,capoeiran ja tanssin parissa.  Olen suorittanut liikunnanohjaajan perustutkinnon, kahvakuulaohjaajakoulutuksen, fustra -personal trainer -lisenssin, perus personal trainer -opinnot sekä kurssittanut itseäni päivittääkseni osaamistani liikunnan parissa. Ohjaajana olen monipuolinen ja kannustava ja tahdon saada asiakkailleni parhaan mahdollisimman hyödyn tunneistani.

Nellin opiskelujen vuoksi häntä sijaistaa kerran kuussa Miia Hautakangas.

Mia

Miia Hautakangas

Olen Miia, 28-vuotias liikunnanohjaaja. Olen työskennellyt liikunta-alalla pitkään ja tehnyt töitä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Olen ohjannut monipuolisesti tunteja yksilöohjauksesta, vesi- ja ryhmäliikuntatunteihin sekä lapsista nuoriin ja aikuisista seniori-ikäisiin. Oma liikuntataustani on joukkuvoimistelun ja tanssin parissa. Kuten sanottu, ohjaan monipuolisesti erilaisia tunteja, mutta lempilapseni ohjattavien tuntien kirjosta on erilaiset kehonhuollolliset tunnit, joita itsekin ohjaamisen lisäksi harrastan joogan ja pilateksen muodossa. Punaisena lankana tunneillani pidän kokonaisvaltaista hyvinvointia, liikunta kun on niin kehon kuin mielen ruokaa.