Ohjaajat ja vetäjät

Lajien ohjaajat ja ryhmävetäjät

Kaikkia kursseja vetävät ammattitaitoiset ohjaajat. Osaa lajeista vetää Katajanokan Kunnon oma väki.

 

Jonna Eiskonen on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta vuonna 2002. Jonna on toiminut myös opettajana vuodesta 1999 lähtien (mm. nykytanssi, jazz, steppi ja kehonhuolto). Tanssijantyön rinnalla kiinnostus oman kehon huoltoon ja hyvinvointiin on vuosien varrella lisääntynyt entisestään.

Jonna käy itse säännöllisesti kursseilla päivittämässä omaa tietouttaan ja taitojaan niin pilateksen, joogan kuin muidenkin kehotekniikoiden (mm. feldenkreis, Klein-tekniikka, chi-kung, yamuna body rolling) parissa. Pilates ohjaajana Jonna käyttää hyödykseen omaa kokemustaan eri tekniikoita yhdistellen. Pääpaino opetuksessa on keskivartalon syvien lihasten aktivoimisessa ja rennon sekä ryhdikkään olemuksen säilyttämisessä.

 

 

Lia Strandberg

8/2012 Crosstraining-valmentaja ja Kahvakuula-ohjaaja

5/2012 Personal Trainer, Trainer4You

10/2001 Kuntosalivalmentaja, Trainer4You

9/2011 Hyvinvointivalmentaja, Trainer4You

8/2011 Kahvakuula-ohjaaja, Trainer4You

1/2010 Zumba-ohjaaja, Zumba Fitness

5/2006 Liikunnanohjaajan perustutkinto

 

Omalla ajalla harjoitteluni koostuu pääasiassa crossfit tyylisestä harjoittelusta, mitä maustan silloin tällöin mm uinnilla, jalkapallolla tai joogalla. Tärkeimmäksi koen, että treeneissä on hauskaa ja meininki on kohdallaan. Pieni sisäinen kilpailijani pysyy tyytyväisenä, kun huomaan kehittyväni ja oppivani uusia asioita.

Minulla on vuosien kokemus yksilö- ja ryhmäliikunnan puolelta. Haluan tarjota jokaiselle asiakkaalle iloisen ja tehokkaan liikuntakokemuksen. Pyrin jokaisella tunnilla haastamaan asiakasta ja luomaan hänelle onnistumisen tunnetta, asiakkaan kuntotasosta riippumatta. Minulla on vuosien kokemus yksilöliikunnan puolelta ja osaan soveltaa harjoituksen jokaiselle sopivaksi. Tarjoan asiakkaan tavoitteita tukevan, tehokkaan treenikokonaisuuden, jonka yksi kulmakivistä on opettaa asiakasta oikeisiin ja turvallisiin suorittamistekniikoihin, tehosta tinkimättä. Olen vaativa mutta kannustava ohjaaja.
 

 

Anu Pylkkänen on harjoittanut taijita vuodesta 1989 alkaen ja opettanut vuodesta 1994 alkaen. Hän on vuosien varrella osallistunut säännöllisesti lukuisille Tung- tyylisuunnan taijikursseille ja leireille sekä Suomessa että ulkomailla. Anun opetus edustaa Tung suvun opetusperinnettä. Anu on ollut aikoinaan mukana perustamassa Helsinkiläistä Tai Chi Chuan ry:tä  ja on edelleen seuran jäsen ja osallistuu myös heidän kursseilleen.                

Katajanokan Kunnon saatua Kunnossa Kaiken ikää rahoitusta Anu kouluttautui ohjaajaksi sekä ESLUN yleisessä liikuttajakoulutuksessa että murtomaahiihdon vertaisohjaajaksi.

Kati Rosendahl toimii oman yrityksensä Ihana hyvinvointipalvelun kautta pyrkien edistämään ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Pitkä tanssi ja voimistelutausta antoi hyvän pohjan kehonkäytöstä ja liikkeestä.

Ohjauksia erilaisten liikuntatuntien parissa yrityksissä, seuroissa ja tanssikouluissa useita vuosia.

Kiinnostus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kasvoi matkan varrella ja kouluttautuminen eri kehoterapioiden, hoitojen ja metetelmien parissa lisääntyi.

Mm. Rentoutusohjaaja, Suggestoterapeutti ja Ratkaisukeskeinen työnohjaaja koulutus ovat olleet tärkeitä etappeja tukien tietoa ja taitoa ymmärtää ihmistä ja sen toimintapoja.

Oli kyse sitten liikunta tai rentoutustunnista aina mukana on mieli ja tunteet.  Koen tärkeäksi ymmärtää näiden yhteyttä.

Eri ryhmiä ohjatessa haluan antaa iloa, voimaa ja jaksamista ihmisille, oli kyse sitten liikunnallisista kuin myös kehonhuollollisista ja valmennuksellisista tunneista. Pidän tärkeänä tunneillani sitä, että ei tarvitse suorittaa tai olla "hyvä". Kukin tekee omalla tyylillään, ja se on oikein. Liikkumisen pitää olla ehdottomasti hauskaa! Musiikkiin panostan myös paljon, se tukee liikkeitä ja antaa osaltaan tärkeän tunnereaktion.

Uskon,että jokaisella on itsessään voima pitää huolta omasta onnestaan, ja tehdä jotain sen eteen. Koetan auttaa pitämään yllä tätä kipinää ja innostaa ihmisiä. Hyvinvointi ja positiivinen asenne ovat perusasioita joiden voiman haluan kaikille jakaa. Katajanokan kunnossa on aina ollut mahtava yhteishenki ja ihania ihmisiä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan tunneille!

 

Jooga-ohjaaja Lotta Kupiainen

KOULU JA OPISKELU:
2000-7 Taideteollinen korkeakoulu (Helsinki), Elokuva, tv- ja lavastustaiteen osasto, taiteen maisteri, opintolinja: elokuvaohjaus
1996-9 Taideteollinen korkeakoulu (Helsinki),  Elokuvataiteen osasto, taiteen kandidaatti

1995-6 Helsingin yliopisto: opintoja filosofiassa, estetiikassa ja psykologiassa

1995     Sibelius-lukio, Helsinki, ylioppilas

Helsingin astanga joogakoulun alkeiskurssi elokuu 1999

- Helsingin astanga joogakoulun alkeisjatkokurssi huhtikuu 2000

- Helsingin astanga joogakoulun jatkokurssi kesäkuu 2000

Jatkuvaa monipuolista jooga-kouluttautumista vuodesta 1999 alkaen.

Katajanokan Kunnolla Joogatunteja vuodesta 2009 lähtien

KIELET:  suomi äidinkieli, englanti erinomainen, saksa välttävä,ruotsi hyvä,ranska välttävä, portugali välttävä

 

 

 

Johanna Ikola, pilatesohjaaja

 

Olen valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta 2005. Toimin edelleen päätyökseni tanssijana ja koreografina. 

 

 

Valmistuin Somatic pilatesohjaajaksi keväällä 2017. Syventävät opinnot valmistuvat syksyllä 2019. Koen Pilateksen olevan erinomainen keino itsetuntemuksen lisäämiseen ja oman kehoidentiteetin vahvistamiseen. Kehollinen itsetunto kasvaa pilateksen avulla ja ruokkii hyvää ja vahvaa oloa itseen ja ympäristöön.

Olen ohjaajana innostunut ja avoin. Minulle pilatestunnilla on tärkeää liikkeiden tarkkuus, mielikuvat, virtaavuus ja rentous vaativissakin liikkeissä. Toivon, että oppilailla on tunnin jälkeen rentoutunut ja rauhoittunut olo, tunne, että on saanut keskittyä ja haastaa itseään monipuoliesti.

Teen työkseni myös työyhteisöjen kehittämistyötä tanssi- ja liikelähtöisesti. Valmistuin Taiteilija- Kehittäjä koulutuksesta Taideyliopistosta 2015. Käytän ohjauksessani myös Footbic- ja Spiraalistabilaatio-ohjaajan tietoutta sekä Fascialinjojen käsittelyä.

 

 

Nelli Laustio Olen Nelli, 29-vuotias liikunnanohjaaja.Olen työskennellyt personal trainerina, valmentajana sekä ryhmäliikunnanohjaajana. Oma liikuntataustani on mennyt voimistelun,capoeiran ja tanssin parissa.  Olen suorittanut liikunnanohjaajan perustutkinnon, kahvakuulaohjaajakoulutuksen, fustra -personal trainer -lisenssin, perus personal trainer -opinnot sekä kurssittanut itseäni päivittääkseni osaamistani liikunnan parissa. Ohjaajana olen monipuolinen ja kannustava ja tahdon saada asiakkailleni parhaan mahdollisimman hyödyn tunneistani.

Nellin opiskelujen vuoksi häntä sijaistaa kerran kuussa Miia Hautakangas.

Heli ja Helmi porrasjumpassa. Heli vasemmalla, Helmi oikealla.

Heli Hämäläinen 

Olen Heli, 28-vuotias liikunnanohjaaja. Viimeisen vuoden olen ollut äitiyslomalla ja nyt palaan taas innokkaana ohjaushommiin. Osaamista löytyy  ryhmäliikunnasta, uimaopettajahommista, kuntosalin puolelta sekä yhden vuoden olen toiminut myös liikunnanopettajana. Ohjauskokemusta löytyy siis lapsista senioreihin ja kaikkea siltä väliltä. Omaa liikuntataustaa on voimistelusta ja yleisurheilusta. Nykyään treenaan itse mieluiten kuntosalilla, lenkkipolulla/porrastreeneissä tai jumpissa. Ohjaajana koen olevani monipuolinen, iloinen ja kannustava sekä tahdon saada asiakkailleni hyvän fiiliksen lisäksi tehokkaan ja hikisen treenin. 

Helmi Anttila

Olen Helmi, kuvassa oikealla.
Valmistuin liikuntaneuvojaksi -08 ja siitä lähtien olen ohjannut liikuntaa työkseni. Vuosien varrella olen kehittänyt osaamistani osallistumalla erilaisiin koulutuksiin, viimeisimpänä kahvakuulaohjaajan koulutus.
Olen saanut liikuttaa erilaisia asiakasryhmiä vauvoista senioreihin ja mahdollisuuden tutustua myös erityisliikuntaa tarvitsevien liikuttamiseen. Asiakaskunnan lisäksi myös ohjaamieni tuntien kirjo on laaja ja se tästä työstä tekeekin mielekkään; erilaisia ihmisiä ja erilaista liikuntaa - jokaiselle jotakin (: 
Ohjaajana olen positiivinen ja napakka. Painotan liikesuoritusten tekemistä oikealla tekniikalla, kannustan käymään välillä myös mukavuusalueen ulkopuolella ja pyrin, että tunneilla on välitön, iloinen ja hikinen tunnelma. (:
Liikunta on aina kuulunut elämääni ja saan siitä hurjasti energiaa plus hyvää mieltä. Välillä se on lenkkipoluilla juoksemista maraton mielessä tai sitten ihan vain omien ajatusten kanssa juoksua, kuntosalilla hikoilemista, mäkivetoja tai kehonpainoharjoittelua ystävän tai perheen kanssa.
Hoitovapaalla taaperon kanssa ollessani on hyötyliikunnan merkityksen ja tärkeyden ymmärtänyt uudella tavalla; mihin kaikkeen sen pystyykään yhdistämään.
Toki ei käy kieltäminen, etteikö välillä hetki pois kotoa "oman treenin" parissa musiikit korvilla tai ryhmien ohjaaminen täysi meno päällä, olisi välillä niitä viikon huippuhetkiä! 

 

Mia

Miia Hautakangas

Olen Miia, 28-vuotias liikunnanohjaaja. Olen työskennellyt liikunta-alalla pitkään ja tehnyt töitä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Olen ohjannut monipuolisesti tunteja yksilöohjauksesta, vesi- ja ryhmäliikuntatunteihin sekä lapsista nuoriin ja aikuisista seniori-ikäisiin. Oma liikuntataustani on joukkuvoimistelun ja tanssin parissa. Kuten sanottu, ohjaan monipuolisesti erilaisia tunteja, mutta lempilapseni ohjattavien tuntien kirjosta on erilaiset kehonhuollolliset tunnit, joita itsekin ohjaamisen lisäksi harrastan joogan ja pilateksen muodossa. Punaisena lankana tunneillani pidän kokonaisvaltaista hyvinvointia, liikunta kun on niin kehon kuin mielen ruokaa.

 

Olen Maria, 27-vuotias liikuntaneuvoja. Olen aloittanut liikunta-alalla vuonna -09 ja siitä lähtien olen ohjannut liikuntaa eri ikäryhmille. Minulta löytyy laaja ohjauskokemus eri ryhmäliikuntatunneista sekä yksilö-ohjauksesta. Olen suorittanut Vierumäellä liikunnanohjaajan perustutkinnon vuonna -15 ja opintojen aikana suoritin personal trainer kurssin sekä uimaopettaja opinnot. Korostan omilla tunneillani monipuolisuutta ja oikeaa suoritusta. Tekemisessä täytyy myös olla hauskuutta ja itsensä haastamista. Omiin harrastuksiini kuuluu vahvasti tanssi, joka inspiroi minut suorittamaan myös zumba ohjaajan kurssin vuonna -12. Tunneillani haluan, että jokainen pääsee toteuttamaan oman kuntonsa mukaan sopivia liikkeitä sekä tiedostamaan oikean suoritustekniikan turvallisesti. Haluan, että asiakkaani oppivat mahdollisesti uusia asioita omasta liikkumisesta ja pääsevät ennen kaikkeaan nauttimaan liikunnasta. Minun mottoni on: Unelmoi, toteuta ja haasta itseäsi, kaikki on sinun käsissäsi.  

 

Anni Rissanen, pilatesohjaaja

on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta 2009 sekä pilatesohjaajaksi Somatic Studiolta 2017. Hän työskennellyt freelancer tanssijana, tanssinopettajana sekä koreografina sekä ohjannut pilatestunteja kymmenen vuoden ajan. Hän tutustui ensimmäisen kerran pilatesmenetelmään opiskellessaan tanssia Amsterdamissa 2004-05. Se tuntui heti omalta ja on ollut siitä asti mukana niin omassa harjoittelussa kuin opettamisessakin. Annilla on laaja kokemus kehollisuudesta tanssijan opintojen ja tanssin harjoittamisen kautta, jota hän soveltaa opetuksessaan (muun muassa Alexander-tekniikka, Spiraalistabilaatio).

Annin tunnit vahvistavat kokonaisvaltaisesti kehon hyvinvointia. Ne parantavat kehontuntemusta, edistävät hyvää toiminnallista ryhtiä, vahvistavat keskivartalon lihaksia sekä purkavat lihasjännityksiä. Tunneilla työskennellään lempeän keskittyneesti, liikkeet tehdään tarkasti ja turvallisesti.

Koulutus: Tanssitaiteen maisteri 2009, Tanssinopettaja (Amk) 2006

NIAn ohjaaja Hanna Uusiprosi

NIAn ohjaajana toimii Hanna Uusiprosi. 

Näin luonnehtisin toimintaani: 

Olen oppinut luomaan omaa hyvinvointiani päivittäisin pienin suurin valinnoin ja olen myös oppinut, että liikkuminen saa olla miellyttävä ja nautinnollinen osa elämää.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on kiehtonut minua jo pitkään ja olen hakeutunut erityisesti lajien pariin, jossa oleellista on tietoinen läsnäolo, oman kehon aistiminen ja kokonaisuuden huomioiminen.

Tanssillinen Nia on minulle elämäntapa, joka ulottuu myös tanssisalin ulkopuolelle. 

Ohjaajana pyrin luomaan tilan, jossa asiakas puolestaan saa luoda lisää tilaa hyvinvoinnille, ilolle ja elinvoimalle, mitä se kullekin siinä hetkessä tarkoittaa. Haluan johdatella asiakkaita parempaan kehotuntemukseen, läsnäoloon ja liikkeestä nauttimiseen.

Tavoitteeni on, että tunnilla kävijä oppii koko ajan enemmän itse itsestään ja siitä, miten voi vaikuttaa hyvinvointiinsa. "Tästä vaan tulee niin hyvä olo!" on toistuvasti kuulemani tunnin jälkeinen kommentti. 

Nian lisäksi ohjaan: FasciaMethod, jooga ja GroundingYin -joogahoito

www.iloajaelinvoimaa.fi