Jooga ja Yin-jooga

Ohjaajana toimii Lotta Kupiainen.

 

Harjoitamme lempeää, kaikille tasoille sopivaa joogaa. Pääpaino on oman kehon kuuntelussa ja kunnioittamisessa.

Aloitamme tunnin lyhyellä hiljentymisellä ja jatkamme klassisilla aurinkotervehdyksillä tuoden kehoon lämpöä ja virtaavuutta.

Sen jälkeen jatkamme seisoma-asanoilla, jotka lisäävät voimaa ja koordinaatiota sekä parantavat tasapainoa.

Työskentelemme monipuolisesti ja vaihtelemme tunnin keskivaiheen painopistettä joka viikko. Keskeisiä teemoja ovat niska-hartiaseudun ja olkapäiden liikkuvuus, lonkkien ja jalkojen liikkuvuus ja voima, sekä keskivartalon vakaan ja ryhdikkään asennon tuki ja rangan kohtuullinen liikkuvuus.

Jooga-tunnin lopussa on usein pidempiä palauttavia asanoita, esimerkiksi jalat seinällä (viparita karani) ja kiertoja tukien avulla selinmakuulla.

Päätämme harjoituksen syvärentoutukseen.

Harjoituksen tarkoitus on purkaa kehon jännityksiä ja lisätä valmiuttamme kohdata arjen haasteet. Tuntien tavoitteena on luoda mahdollisuus oman kehon ja mielen parempaan tuntemiseen ja antaa aika rauhoittumiseen.

Miten ikinä nyt voitkin, sydämellisesti tervetuloa joogatunneille!

 

 

 

 

 

Yin-jooga

 

on hiljainen, itsetuntemusta kehittävä harjoitus, jonka aikana joogaasanat venytyttävät sidekudoksia (faskia). Yin-jooga eroaa aktiivisesta treenistä tai hatha joogasta, jossa lihakset supistuvat ja keho lämpenee.

Yin-harjoitus rentouttaa, auttaa stressin hallinnassa, rauhoittaa hermostoa, laskee verenpainetta, auttaa univaikeuksissa, kehittää itsetuntemusta, lisää tai ylläpitää liikkuvuutta ja auttaa palautumisessa.
Harjoituksessa asentoihin tullaan pakottamatta ja kehoa kuunnellen. Asennoissa ollaan muutamasta minuutista kymmeneenkin minuuttiin. Yllä kannattaa olla lämpimät vaatteet, jotta rentoutuminen on helppoa. Harjoituksessa käytetään apuna liikuntahallin välineitä. Oma joogamatto on hyvä lisä. Yin-jooga ei edellytä aiempaa harrastustaustaa.