Etäjumpan ohjeita

PDF-tiedostoEtäjumpat-Zoom ohje.pdf (708 kB)
Tästä voi ladata Zoomin ohjeen. Jooga-tunnit ovat Teamsilla, niihin pääsee suoraan linkistä, mutta Applen laitteille kannattaa silti ladata ilmainen sovellus.
kuva 1
kuva 2

Päivitetty 21.3.2021/annukka.karonen@gmail.com

Osallistuminen edellyttää muutamia etukäteen tehtäviä hommia, joista tarkemmin alla.


Ensiksi: Zoom ohjelman lataaminen, jos sinulla ei sitä vielä ole.

Zoom on saatavilla Windowsille, Macille, Linuxille, Androidille ja iOS:lle. Käytettävissä on myös kätevät selainlaajennukset Chromelle ja Firefoxille. Voit aloittaa Zoomin käyttämisen välittömästi ilman erillisen käyttäjätilin luomista.

Mene sivustolle: https://fi.wizcase.com/download/zoom/

Seuraa näitä ohjeita ladataksesi Zoomin laitteellesi:
1. Klikkaa sivupalkissa olevaa latauspainiketta siirtyäksesi suoraan Zoomin lataussivulle.
2. Klikkaa ”ZOOM Client for Meetings”. Sovellus tunnistaa käyttöjärjestelmäsi ja aloittaa automaattisesti oikean tiedoston lataamisen. Jos haluat hankkia selainlaajennuksen, skrollaa alas ja valitse haluatko ladata selainlaajennuksen Chromelle vai Firefoxille. Klikkaa painiketta ja seuraa ohjeita. Zoom toimii parhaiten Chromessa.
3. ZoomInstaller-tiedosto ladataan automaattisesti tietokoneellesi. Käynnistä asennusohjelma klikkaamalla sitä.
4. Kun asennus on valmis, voit liittyä tapaamiseen tai kirjautua sisään käyttäjätilillesi.

Kun olet Zoomissa ja klikannut sähköpostilla saamaasi kokouksen osoitetta (tai osoitetta, jonka laitamme Katajanokan Kunnon nettisivuille), toimi seuraavasti, kun olet Zoomissa ja säädettävänä on muutama asetus, kun osallistut jumppiin:

1. Oma mikrofoni pitää mykistää. Käy helposti.
Aloitusnäkymässä mikrofoni vasemmassa alakulmassa. Paina ”Mute” niin mikrofonisi on pois päältä eikä muut kuule kun hengästyt, tai yskiä röhit.

2. Seuraavaksi oman videon keskeyttäminen. Paina mikrofonin vieressä olevaa ”Stop Video” nappulaa, jolloin kamerasi kuva ei näy muille eikä tule näytölle.

3. Hyvä näin. Jos silti kuvasi näkyy opettajalle mene oikean alakulman kohtaan” •••more”, klikkaa niin saat listan valikoita:

Valikossa ”Show Self View” pitää olla pois päältä. Kuvassa se on päällä, mutta vedä pallura vasemmalle, niin menee pois päältä. Jos kuvasi on vielä näyttöruudulla, niin nyt sen pitäisi häipyä tästä universumista. Jos häipyi niin taidat olla valmis jumppaamaan.

terveisin:

Katajanokan Kunto ry.